
Oikeustieteellisen valintakoekirjat 2023 julkaistaan tiistaina 25.4.2023. Lukuaikaa on 29 päivää. Valintakoe pidetään torstaina 25.5.2023. Pääsykoekirjoja on yleensä kolme, ja ne sisältävät yhteensä reilut 300 sivua.
Valintakoekirjojen aiheita ei julkaista etukäteen. Yleensä valintakoekirjat käsittelevät oikeuden yleistieteitä, yksityisoikeutta ja julkisoikeutta.
Muistilista oikeustieteelliseen hakijalle
- Aloita valmistautuminen valintakokeeseen hyvissä ajoin. Tutustu Oikistreenin Hakuoppaaseen oikeustieteelliseen 2023. Opas päivittyy kevään 2023 aikana.
- Seuraa Instagramissa @Oikeustiedecom.
- Tutustu vanhoihin valintakokeisiin ja valintakoekirjoihin. Samat teemat toistuvat vuodesta toiseen.
- Valitse oppimistasi parhaiten tukevat valmennuskurssit. Tutustu vaihtoehtoihin. Voit aloittaa valmistautumisen jo ennen valintakoekirjojen ilmestymistä.
- Hae oikeustieteelliseen Opintopolussa. Kevään yhteishaku alkaa 15.3.2023 ja päättyy 30.3.2023 klo 15.00. Hakemus kannattaa tehdä heti. Hakutoiveita voi muokata yhteishaun päättymiseen asti.
- Jos tarvitset yksilöllisiä järjestelyjä (erityisjärjestelyt), niin hakemus on toimitettava 6.4.2023 klo 15.00 mennessä siihen yliopistoon, jonka järjestämään valintakokeeseen osallistut. Yksilölliset järjestelyt vaativat yleensä lääkärintodistusta tai vastaavaa todistusta, joten hankkimiseen kannattaa varata riittävästi aikaa.
- Tee alustava lukusuunnitelma.
- Jos haluat painetut kirjat, niin ne pitää tilata ennakkoon. Kirjojen toimituksessa kestää jonkin aikaa. Kirjat myy UniContent.
- Valintakoekirjat julkaistaan huhtikuun lopussa. Kirjat ovat saatavissa maksutta PDF-tiedostona.
- Todistusvalinnan tulokset tulevat yleensä muutamia päiviä ennen valintakoetta, mutta takaraja on 29.5.2023.
- Valintakoetilaisuuteen ei tule erillistä kutsua, mutta salijako sukunimen perusteella ilmoitetaan verkkosivuilla tai muulla tavalla muutamaa päivää ennen valintakoetta.
- Valintakoe järjestetään torstaina 25.5.2023 klo 9–13.
- Seuraa virallista tiedotusta osoitteesta: https://www.oikeustieteet.fi/.
- Valintakokeen tulokset julkaistaan heinäkuun alussa Opintopolussa. Viimeistään 7.7.2023.
- Hakijan on ilmoitettava viimeistään opiskelupaikan vastaanottamisesta 14.7. klo 15.00.
- Omat vastaukset näkee maksutta tulokset.korkeakouluun.fi -palvelusta.
- Voit tehdä oikaisuvaatimuksen 8.7.–21.7.2023 ennen klo 15.00, mikäli et pääse virheellisen arvostelun takia sisään.
- Varasijoilta hyväksyminen päättyy 1.8.2023 klo 15.00.
- Hanki tarvittaessa asunto uudelta paikkakunnalta.
- Tee lukuvuosi-ilmoittautuminen eli maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu sekä Kelalle terveydenhoitomaksu. Jos olet suorittamassa asevelvollisuutta, voit poikkeuksellisesti ilmoittautua poissaolevaksi ensimmäiseksi lukuvuodeksi. Sinun ei tarvitse maksaa jäsenmaksua, mutta ilmoita poissaolosi syy yliopistoon.
- Opinnot alkavat tuutorien perehdytyksellä elokuun lopussa tai syyskuun alussa. Oma tuutorisi on sinuun yhteydessä elokuun aikana ja ilmoittaa tarkemman aikataulun, joka voi poiketa yliopiston periodien alkamisesta.
Aikaisempien vuosien lukuaika
Vuonna 2022 valintakoekirjat julkaistiin 21.4.2022. Lukuajan pituus oli 32 päivää. Valintakoe järjestettiin maanantaina 23.5.2022 klo 14–18. Koe oli ensimmäinen kokonaan digitaalinen koe.
Vuonna 2021 valintakoekirjat julkaistiin 22.4.2021 klo 12. Lukuajan pituus oli 32 päivää. Valintakoe järjestettiin 24.5.2021.
Vuonna 2020 oikeustieteellisen pääsykoekirjat julkaistiin 27.4.2020 klo 12. Yleensä lukuaika alkaa huhtikuun aikana. Valintakoe pidettiin kahdessa osassa 26.5.2020 ja 5.6.2020.
Valintakoekirjallisuuden tekstin omaksumista helpottaa huomattavasti, jos hallitsee kunnollisen sisäistämismenetelmän. Oikistreenin tuella voi omaksua tehokkaan sisäistämismenetelmän. Pääpiirteissään menetelmä on kuvattu Oikeustiede.comin sivuilla.
Sähköiset pääsykoekirjat maksutta oikeustieteelliseen
Valintakoekirjat on mahdollista saada sähköisenä maksutta. Ilmaiset kirjat on ladattavissa Unicontent verkkokaupasta PDF-tiedostona.
PDF-kirjat tarjoavat mahdollisuuden tehdä sähköisesti merkintöjä kirjaan. Kirjat oli suojattu eli tulostaminen tai tekstin muokkaus on estetty teknisillä keinoilla.
Painetut valintakoekirjat oikeustieteelliseen
Kirjat on mahdollista ostaa myös painettuna. Painetut kirjat on tilattava ennakkoon verkkokaupasta ilmoitetun aikarajan sisällä, jotta ne ehtivät varmasti ensimmäiseen postituserään.
Ennakkoon tilatut kirjat postitetaan kirjojen julkaisupäivänä postipakettina. Toimitusaika-arvio on 1–3 päivää. Postipaketin kulkua voi seurata seurantakoodilla.
Valintakoekirjat voi tilata painettuna myös ilmoitetun aikarajan jälkeenkin. Tällöin yliopisto ei pysty antamaan takeita siitä, että tilaus ehtii ensimmäiseen postituserään.
Ennen painettujen kirjojen saapumista voi käyttää sähköistä versiota.
Valintakoekirjoja ei voi ostaa muualta kuin Unigrafian verkkokaupasta. Painettujen kirjojen hinta postitettuna vuonna 2019 ja 2020 oli 200 euroa. Vuonna 2021 hinta oli 169 euroa, joka sisälsi siis yhden saman kirjan kuin vuonna 2020. Vuonna 2022 valintakoekirjojen hinta postitettuna nousi 234,90 euroon eli 39 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.
Painetut kirjat on pakattu hyvin pieneen pakettiin. Kirjat ovat myös hyvin ohuita. Kaikki kirjat todennäköisesti on paketissa, vaikka paketin koon perusteella se ei välttämättä siltä vaikuta.
Kannattaako painettuja kirjoja tilata?
Painetut kirjat eivät ole välttämättömyys, mutta painetut kirjat voivat helpottaa työskentelyä. Paperinen versio kirjoista ei ole mikään välttämättömyys.
Painettujen kirjojen hinta on melko korkea niiden tuomaan lisäarvoon nähden. Tarvittaessa painetut kirjat voi ostaa myöhemminkin, mikäli kyllästyy sähköisiin kirjoihin.
Kuinka monta valintakoekirjaa on?
Valintakoekirjojen määrä ei tiedetä tässä vaiheessa. Viime vuosina sivuja kirjoissa on ollut noin 330. Yleensä kirjoja on ollut kolme, jotka käsittelevät kolmea eri oikeudenalaa. Vuonna 2020 jako eri oikeudenaloihin ei ollut kirjoissa kovin selkeä. Vuoden 2021 ja 2022 kirjoissa puolestaan yksi oli artikkelikokoelma.
Kirjat on ollut yleensä saatavilla sekä suomeksi että ruotsiksi. Ruotsinkieliset kirjat on tarkoitettu ruotsinkieliseen valintakokeeseen, eivätkä ne vastaa aihepiiriltään suomenkielisiä. Englanniksi kirjoitettu valintakoekirja on ollut vuonna 2015 Turussa. Todennäköisesti suomenkieliseen valintakokeeseen tarkoitetut kirjat ovat suomeksi kirjoitettu.
Oikeustieteen pääsykoekirjat 2010-luvulla


Yhteensä kaikissa oikeustieteellisissä pääsykokeissa oli vuosina 2010–2019 yli 16 100 sivua luettavaa. Aineiston määrä on vaihdellut melko paljon. Esimerkiksi Lapin yliopistossa on ollut vuonna 2011 luettavaa 1115 sivua.
Lapin yliopisto
Lapin yliopiston suurta sivumäärä selittää osaltaan se, että valmistautumisaika on ollut pitkä. Periaatteessa valmistautumisen on voinut aloittaa jo vanhalla kirjalla, koska Lapin yliopistossa tyypillisesti julkaistiin vain täydennetty painos samoista valintakoekirjoista. Lapin yliopiston erikoisuus oli myöskin se, että valintakoekirjat käsittelivät laajasti useita eri oikeudenaloja. Lapin yliopisto siirtyi yhteisvalintaan Turun yliopiston ja Itä-Suomen yliopiston kanssa vuonna 2017.
Turun yliopisto
Turun yliopistossa pääsykoekirjat ovat käsitelleet 3–4 eri oikeudenalaa. Turun yliopiston erikoisuus oli vuoden 2015 pääsykoekirja Internet Commerce and Law, joka oli kirjoitettu englanniksi. Kokeessa kysymykset kirjasta olivat kuitenkin suomeksi, ja kirja oli tarkoitettu suomenkieliseen ohjelmaan hakeville. Vuoden 2015 jälkeen englanninkielistä aineistoa ei ole pääsykokeissa nähty missään pääsykokeissa.
Itä-Suomen yliopisto
Itä-Suomen yliopisto on ollut vuoden 2013 jälkeen yhteisvalinnassa Turun yliopiston kanssa. Ennen tätä Itä-Suomen yliopistolla ei ollut oikeutta kouluttaa oikeustieteen maistereita. Itä-Suomen yliopistossa on kuitenkin pitkät perinteet oikeustieteellisestä koulutuksesta. Itä-Suomen yliopistossa on koulutettu HTM-erikoisjuristeja jo pitkään.
Helsingin yliopisto
Helsingin yliopiston valintakokeessa on ollut vuodesta 2005 lähtien joka vuosi kolme valintakoekirjaa. Jokainen kirja on käsitellyt eri oikeudenalaa. Tyypillisesti yksi on käsitellyt julkisoikeutta, yksi yksityisoikeutta ja yksi oikeuden yleistieteitä. Sivumäärät ovat laskeneet huippuvuosista. Vuonna 2012 luettavaa oli 840 sivua. Helsingin yliopisto siirtyi yhteisvalintaan 2018 alkaen.
Yhteisvalinta
Yhteisvalintaan siirtymisen yhteydessä laskivat sekä sivumäärät että valmistautumisaika. Takavuosien huimia sivumääriä selittää monen kuukauden valmistautumisaika.
Luettavan ja opeteltavan asian määrä kuukautta kohdin ei ole juuri muuttunut. Vuonna 2020 ilmoitettiin, että luettavan aineiston määrä on 200–300 sivua. Valintakoekirjojen sivumäärä oli 331 sivua.
Lukuaika vuonna 2020 oli tarkoitus olla viisi päivää lyhyempi kuin vuonna 2019. Koronan takia koe jaettiin kahteen osaan. Ensimmäinen vaihe pidettiin ilmoitettuna alkuperäisenä päivänä ja toinen osa kymmenen päivää myöhemmin.
Miten sisäistää valintakoekirjallisuus?
Valintakoekirjat on kirjoitettu vaikeaselkoisiksi. Tekstiä on työstettävä todella paljon, jotta se lähtee aukenemaan.
Paras tuki tekstin työstämiseen on tekstin avaus, jonka avulla voi hahmottaa nopeammin vaikeaselkoiset asiat. Oikeustieteellisen valintakoekirjojen tekstin avaukset voi ostaa Oikeustiede.comin verkkokaupasta.
Luento-opetusta käytetään myös paljon valmistautumisen tukena, mutta monet oikeustieteellisen hakijat jakavat kokemuksen, että luento-opetus vie liikaa aikaa itsenäiseltä valmistautumiselta.
Valintakoekirjat 2022
- [Oikeusteoria] Tapio Määttä & Mirjami Paso: Johdatus oikeudellisen ratkaisun teoriaan. Sivuja 117.
- [Velvoiteoikeus] Mika Hemmo: Velvoiteoikeuden perusteet. Sivuja 113.
- [Ympäristöoikeus] Antti Belinskij, Kai Kokko, Ismo Pölönen & Jukka Similä: Näkökulmia ympäristöoikeuteen. Sivuja 100.
- Kai Kokko: Johdatus ympäristöoikeudelliseen sääntelyyn ja ratkaisutoimintaan. Sivut 1–44.
- Ismo Pölönen: Osallistumisoikeudet ja vuorovaikutusmenettelyt ympäristölainsäädännössä. Sivut 45–63.
- Jukka Similä: Muuttuva luonnonvaraoikeus. Sivut 64–81.
- Antti Belinskij: Vesioikeus. Sivut 82–100.
- Sivuja yhteensä: 330
Valintakoekirjat 2021 (Linkki ilmaisiin kirjoihin)
- [Oikeuden yleistieteet] Pia Letto-Vanamo: Johdatus oikeuteen ja oikeudelliseen ajatteluun*. Oikeuden perusteet 1, sivuja 103.
- [Rikosoikeus] Sakari Melander: Johdatus rikosoikeuteen. Oikeuden perusteet 2, sivuja 112.
- [Yksityisoikeus] Sampo Mielityinen (toim.): Oikeus ja julkisuus. Oikeuden perusteet 3, sivuja 114.
- Hannu Nieminen: Julkisuus. Sivut 9–26.
- Johanna Niemi: Oikeudenkäynnin julkisuus. Sivut 27–47.
- Päivi Korpisaari: Oikeus ja media: Rikosuutisoinnin oikeudelliset reunaehdot. Sivut 48–65.
- Ilari Hovila: Avoimuus ja läpinäkyvyys kaavoituksessa. Sivut 66–82.
- Anette Alén Savikko: Oikeus tulla unohdetuksi. Sivut 82–96.
- Jukka Mähönen: Yksityisyys ja julkisuus yritystoiminnassa. Sivut 97–114.
- Sivuja yhteensä: 329
* Sama kirja kuin vuonna 2020.
Valintakoekirjat 2020 (Linkki ilmaisiin kirjoihin)
- [Oikeuden yleistieteet] Pia Letto-Vanamo: Johdatus oikeuteen ja oikeudelliseen ajatteluun. Oikeuden perusteet 1, sivuja 103.
- [Julkisoikeus] Olli Mäenpää: Julkinen valta ja oikeusvaltio. Oikeuden perusteet 2, sivuja 118.
- [Yksityisoikeus] Janne Kaisto: Johdatus yksityisoikeuteen. Oikeuden perusteet 3, sivuja 110.
- Sivuja yhteensä: 331 sivua.
Valintakoekirjat 2019 (Linkki ilmaisiin kirjoihin)
- [Kuluttajaoikeus /Kauppaoikeus] Jaana Norio: Johdatus kuluttajaoikeuteen, sivuja 102.
- [Valtiosääntöoikeus] Janne Salminen: Suomen valtiosääntö ja Euroopan unioni, sivuja 96.
- [Oikeusteoria] Tapio Määttä & Mirjami Paso: Johdatus oikeudellisen ratkaisun teoriaan, sivuja 102.
- Sivuja yhteensä: 300 sivua.
Valintakoekirjat 2018 (Linkki ilmaisiin kirjoihin)
- [Sosiaalioikeus] Toomas Kotkas: Suomi ja Euroopan unionin sosiaalioikeudellinen säätely, sivuja 96.
- [Rikosoikeus] Tatu Hyttinen ja Jussi Tapani: Rikoksen ja rangaistuksen äärellä, sivuja 112.
- [Velvoiteoikeus] Mika Hemmo: Velvoiteoikeuden perusteet, sivuja 136.
- Sivuja yhteensä: 344 sivua.
Valintakoekirjat 2017
Helsingin yliopisto (Linkki ilmaisiin kirjoihin)
- [Yhteisöoikeus/Kauppaoikeus] Ville Pönkä: Osakeyhtiöoikeuden oppikirja, sivuja 236.
- [Eurooppaoikeus] Juha Raitio: Euroopan unionin oikeuden periaatteet ja perusvapaudet, sivuja 198.
- [Perhe- ja perintöoikeus] Urpo Kangas: Suomalaisen siviilioikeuden juuret: esimerkkinä perhe- ja perintöoikeus, sivuja 238.
- Sivuja yhteensä: 672 sivua.
Turun yliopisto, Lapin yliopisto ja Itä-Suomen yliopisto
- [Vahingokorvausoikeus ja sopimusoikeus / Velvoiteoikeus] Juha Karhu: Vahingonkorvausoikeuden ja sopimusoikeuden perusteet, sivuja 84.
- [Prosessioikeus] Mika Launiala: Siviiliprosessin perusteet, sivuja 114.
- [Esineoikeus] Eva Tammi-Salminen: Perusteita panttioikeudesta, sivuja 125.
- Sivuja yhteensä: 323 sivua.
Valintakoekirjat 2016
Helsingin yliopisto (Linkki ilmaisiin kirjoihin)
- [Esineoikeus] Janne Kaisto: Esineoikeuden alkeet, sivuja 165.
- [Viestintäoikeus] Päivi Korpisaari: Johdatus viestintäoikeuteen, sivuja 219.
- [Insolvenssioikeus] Risto Koulu ja Heidi Lindfors: Velkavastuun toteuttaminen luottoyhteiskunnassa, sivuja 208.
- Sivuja yhteensä: 592 sivua.
Turun yliopisto ja Itä-Suomen yliopisto
- [Finanssioikeus] Jaakko Ossa: Varallisuuden tuoton ja siirron verokohtelu, sivuja 156.
- [Eurooppaoikeus] Kim Talus ja Sirja-Leena Penttinen: Johdatus Euroopan Unionin oikeuteen, sivuja 126.
- [Rikosoikeus] Jussi Tapani: Rikosvastuun perusteet, sivuja 218.
- Sivuja yhteensä: 500 sivua.
Lapin yliopisto
- [Yleisteos] Marja-Leena Niemi (toim.): Oikeus tänään : Osa l (4. uudistettu painos), sivuja 415.
- [Yleisteos] Marja-Leena Niemi (toim.): Oikeus tänään : Osa ll (4. uudistettu painos), sivuja 417.
- Sivuja yhteensä: 832 sivua.
Valintakoekirjat 2015
Helsingin yliopisto (Linkki ilmaisiin kirjoihin)
- [Velvoiteoikeus] Olli Norros: Johdatus velvoiteoikeuteen, sivuja 200.
- [Valtiosääntöoikeus] Tuomas Ojanen: Perusoikeusjuridiikka, sivuja 113.
- [Rikosoikeus] Sakari Melander: Rikosoikeuden peruskysymyksiä, sivuja 200.
- Sivuja yhteensä: 513 sivua.
Turun yliopisto ja Itä-Suomen yliopisto
- [Immateriaalioikeus/Kauppaoikeus] Katja Weckström: Internet Commerce and Law, sivuja 134.
- [Prosessioikeus] Matti Tolvanen: Prosessioikeuden perusteet, sivuja 166.
- [Yhteisöoikeus / Kauppaoikeus] Mika Viljanen: Baselin pankkisääntelystrategiat, sivuja 270.
- Sivuja yhteensä: 570 sivua.
Lapin yliopisto
- [Yleisteos] Marja-Leena Niemi (toim.): Oikeus tänään : Osa l (3. uudistettu painos), sivuja 413.
- [Yleisteos] Marja-Leena Niemi (toim.): Oikeus tänään : Osa ll (3. uudistettu painos), sivuja 465.
- Sivuja yhteensä: 875 sivua.
Valintakoekirjat 2014
Helsingin yliopisto (Linkki ilmaisiin kirjoihin)
- [Oikeusteoria] Susanna Lindroos-Hovinheimo: Oikeuden rajoilla, sivuja 154.
- [Hallinto-oikeus] Ida Koivisto: Johdatus hyvään hallintoon, sivuja 174.
- [Immateriaalioikeus / Kauppaoikeus] Taina Pihlajarinne: Johdatus immateriaalioikeuteen, sivuja 200.
- Sivuja yhteensä: 528 sivua.
Turun yliopisto ja Itä-Suomen yliopisto
- [Kilpailuoikeus / Eurooppaoikeus] Kim Talus: Johdatus eurooppalaiseen energiaoikeuteen, sivuja 136
- [Finanssioikeus] Matti Myrsky: Suomen tulovero-oikeus, sivuja 191.
- [Ympäristöoikeus] Anne Kumpula, Tapio Määttä, Jukka Similä ja Leila Suvantola: Näkökulmia monitieteiseen ympäristöoikeuteen, sivuja 173.
- Sivuja yhteensä: 500 sivua.
Lapin yliopisto
- [Yleisteos] Tomi Tuominen (toim.): Oikeus tänään (2. uudistettu painos), sivuja 605.
- Sivuja yhteensä: 605 sivua.
Valintakoekirjat 2013
Helsingin yliopisto
- [Insolvenssioikeus] Risto Koulu ja Heidi Lindfors: Velkavastuun toteuttaminen luottoyhteiskunnassa, sivuja 216.
- [Oikeushistoria] Jukka Kekkonen: Mitä on kontekstuaalinen oikeushistoria?, sivuja 183.
- [Velvoiteoikeus] Mika Hemmo: Velvoiteoikeuden perusteet, sivuja 118.
- Sivuja yhteensä: 517 sivua.
Turun yliopisto ja Itä-Suomen yliopisto
- [Rikosoikeus] Jussi Tapani: Rikosvastuun perusteet, sivuja 222.
- [Esineoikeus] Mia Hoffrén: Virhevastuu kodin kaupassa, sivuja 190.
- [Oikeushistoria] Satu Lidman: Justitian helmoissa. Näkökulmia oikeushistoriaan, sivuja 178.
- [Valtiosääntöoikeus] Toomas Kotkas: Hyvinvointivaltio, kansalaisuus ja oikeudet, sivuja 110.
- Sivuja yhteensä: 700 sivua.
Lapin yliopisto
- [Yleisteos] Leila Juanto, Juha Karhu, Seppo Koskinen, Tuulikki Mikkola, Sauli Mäkelä, Matti Niemivuo, Ilkka Saraviita, Terttu Utriainen ja Pertti Virtanen: Oikeus tänään, sivuja 601.
- Sivuja yhteensä: 601 sivua.
Valintakoekirjat 2012
Helsingin yliopisto
- [Perhe- ja perintöoikeus] Urpo Kangas: Perhe- ja perintöoikeuden alkeet, sivuja 456.
- [Prosessioikeus] Tuomas Hupli: Siviiliprosessin laillisuustakeita, sivuja 169.
- [Oikeusteoria] Ari Hirvonen: Oikeuden ja lainkäytön teoria, sivuja 215.
- Sivuja yhteensä: 840 sivua.
Turun yliopisto
- [Prosessioikeus] Antti Jokela: Johdatus prosessioikeuden perusteisiin, sivuja 160.
- [Yhteisöoikeus / Kauppaoikeus / Vahingonkorvausoikeus] Veikko Vahtera: Osakeyhtiöoikeudellinen vahingonkorvaus ja muut oikeussuojakeinot, sivuja 158.
- [Rikosoikeus] Anne Alvesalo-Kuusi: Talousrikollisuus ja sen kontrolli Suomessa, sivuja 142.
- Sivuja yhteensä: 460 sivua.
Lapin yliopisto
- [Yleisteos] Oikeusjärjestys osa I (8. täydennetty p.), sivuja 555.
- [Yleisteos] Oikeusjärjestys osa III (8. täydennetty p.), sivuja 455.
- Sivuja yhteensä: 1010 sivua.
Valintakoekirjat 2011
Helsingin yliopisto
- [Hallinto-oikeus] Olli Mäenpää: Oikeus hyvään hallintoon, sivuja 251.
- [Yhteisöoikeus/Kauppaoikeus] Ville Pönkä: Johdatus osakeyhtiöoikeuteen, sivuja 308.
- [Eurooppaoikeus] Juha Raitio: Euroopan integraatio ja Euroopan unionin rakenteet, sivuja 244.
- Sivuja yhteensä: 803 sivua.
Turun yliopisto
- [Kauppaoikeus] Jukka Mähönen: Yritysoikeuden perusteita, sivuja 200.
- [Esineoikeus] Ari Saarnilehto, Kati Kivi ja Mikko Vuorenpää: Takausriita, sivuja 171.
- [Valtiosääntöoikeus] Merja Pentikäinen ja Pekka Länsineva: Ihmisoikeudet, perusoikeudet ja vastuullinen yritystoiminta, sivuja 189.
- Sivuja yhteensä: 560 sivua.
Lapin yliopisto
- [Yleisteos] Maarit Niskanen (toim.): Oikeusjärjestys osa I (7. täydennetty p.), sivuja 545.
- [Yleisteos] Oikeusjärjestys osa II (8. täydennetty p.), sivuja 570.
- Sivuja yhteensä: 1115 sivua.
Valintakoekirjat 2010
Helsingin yliopisto
- [Insolvenssioikeus] Risto Koulu ja Heidi Lindfors: Maksukyvyttömyyden oikeudelliset ulottuvuudet, sivuja 177.
- [Rikosoikeus] Sakari Melander: Rikosoikeus 2010-luvulla, sivuja 187.
- [Velvoiteoikeus] Olli Norros: Johdatus velvoiteoikeuteen, sivuja 273.
- Sivuja yhteensä: 637 sivua.
Turun yliopisto
- [Rikosoikeus] Jussi Tapani: Rikosvastuun perusteet, sivuja 195.
- [Oikeusteoria] Raimo Siltala: Oikeudellisen ajattelun perusteet, sivuja 304.
- [Ympäristöoikeus] Anne Kumpula: EU:n ympäristöoikeuden perusteet, sivuja 165.
- Sivuja yhteensä: 664 sivua.
Lapin yliopisto
- [Yleisteos] Oikeusjärjestys osa II (7. täydennetty p.), sivuja 570.
- [Yleisteos] Maarit Niskanen (toim.): Oikeusjärjestys osa III (7. täydennetty p.), sivuja 535.
- Sivuja yhteensä: 1105 sivua.
Valintakoekirjat 2009
Helsingin yliopisto
- [Ympäristöoikeus] Erkki J. Hollo : Ympäristö ja oikeus, sivuja 259.
- [Oikeushistoria] Jukka Kekkonen : Kontekstuaalinen oikeushistoria, sivuja 171.
- [Valtiosääntöoikeus] Tuomas Ojanen: Johdatus perus- ja ihmisoikeusjurikiikkaan, sivuja 119.
- Sivuja yhteensä: 549 sivua.
Turun yliopisto
- [Perhe- ja perintöoikeus] Jaakko Ossa: Perhevarallisuuden hallinnointi, sivuja 146.
- [Prosessioikeus] Mikko Vuorenpää: Lähtökohtia prosessioikeuteen, sivuja 128.
- [Kauppaoikeus] Jukka Mähönen: Yritysoikeuden perusteita, sivuja 177.
- Sivuja yhteensä: 451 sivua.
Lapin yliopisto
- [Yleisteos] Minna-Greta Martti: Oikeusjärjestys : Osa I (6. täydennetty p.), sivuja 610.
- [Yleisteos] Minna-Greta Martti: Oikeusjärjestys : Osa III (6. täydennetty p.), sivuja 368.
- Sivuja yhteensä: 978 sivua.
Valintakoekirjat 2008
Helsingin yliopisto
- [Rikosoikeus] Pekka Koskinen: Rikosoikeuden perusteet, sivuja 159.
- [Hallinto-oikeus] Olli Mäenpää: Oikeus hyvään hallintoon, sivuja 283.
- [Esineoikeus] Jarno Tepora: Johdatus esineoikeuden perusteisiin, sivuja 273.
- Sivuja yhteensä: 715 sivua.
Turun yliopisto
- [Valtiosääntöoikeus] Janne Salminen toim.: Näkökulmia perusoikeuksiin, sivuja 173.
- [Oikeusteoria] Jyrki Tala: Lainsäädäntö ja sääntelyn uudet muodot, sivuja 144.
- [Perhe- ja perintöoikeus] Sakari Salminen: Lapsioikeuden perusteet, sivuja 150.
- Sivuja yhteensä: 467 sivua.
Lapin yliopisto
- [Yleisteos] Anssi Sinnemäki: Oikeusjärjestys : Osa II (5. täydennetty p.), sivuja 702.
- Sivuja yhteensä: 702 sivua.