Muistiinpanot
Muistiinpanojen tehtävä on ajatella paperilla. Koko kirjan uudelleen kirjoittaminen ei ole tavoitteena. Pyri sen sijaan koostamaan asioista sellainen kokonaisuus, jonka itse ymmärrät. Muistiinpanot saavat olla omituisiakin.
Voit luoda muistiinpanoihin omia muistisääntöjä piirtämällä erilaisia kuvioita ja käyttämällä värejä. Miten havainnollistat sen, että eläimetkin ovat esineitä? Voit piirtää esimerkiksi kumiankan, joka kuvastaa sekä eläintä että esinettä.
Eihän eläinkuvien piirtäminen ole oikeustieteellisen lukemista?
Eläinkuvien piirtäminen ei ole itsessään oikeustieteelliseen lukemista. Olennaista on, että yhdistyykö toiminta ajatteluun vai ei. Voit selata kirjan sivujakin ajattelematta yhtään sitä, mitä luet.
Oikeudellisia asioita on pyrittävä havainnollistamaan siten, että pystyt ymmärtämään ja muistamaan ne. Erikoiset ja huomiota herättävät muistikuvat auttavat muistamaan asioita.
Muisti toimii avainsanoilla
Muistiinpanojen olennainen tehtävä on liittää yhteen samaan aihepiirin kuuluvat asiat. Avainsanojen tallentamalla muistiin osaat yhdistää oikeat asiat yhteen.
Etsi yläkäsitteet
Oikeustieteessä on usein yläkäsitteitä, jonka jälkeen tulee alakäsitteitä. Tee kaavioita, joissa havainnollistat sitä, mikä on yläkäsite ja mikä on alakäsite.
Miellekartat (mind map)
Miellekartat ovat yksi tapa tehdä muistiinpanoja nopeasti. Kerää avainsanat ja yhdistä samaa aihetta käsittelevät avainsanat yhteen.
Sääntökoosteet
Koosta kaikki opeteltavat säännöt yhteen. Merkitse lain nimi. Kirjoita sääntö siinä muodossa kuin se on kirjassa. Voit myös kopioida säännöt sähköisestä kirjasta.